Αρχαία Τίρυνθα/Νέα Τίρυνθα

Η περιοχή που βρίσκεται το Αγρόκτημα Ελιά ονομάζεται Νέα Τίρυνθα και είναι επιπρόσθετη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Τίρυνθας, διάσημη παγκοσμίως για τα Κυκλώπεια Τοίχη της και τα ερείπια του αρχαίου παλατιού.

Στην αρχαιότητα η στάθμη της θάλασσας ήταν υψηλότερη και, επομένως, πιο κοντά στο λόφο, πάνω στο οποίο χτίστηκε η ακρόπολη καθιστώνταστην σχεδόν απόρθητη αν και είναι μόνο 26m πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ανασκαφές ξεκίνησαν το 1884 και συνεχίζονται σποραδικά μεσα στα χρόνια. Πρόσφατα ξεκίνησε να δουλεύει μια καινούργια ομάδα αρχαιολόγων στις προαναφεθείσες περιοχές. Η ακρόπολη,το παλάτι, τα τούνελ και το σύστημα αποχέτευσης είναι καλοδιατηρημένα και αξίζουν μια επίσκεψη. Τα Κυκλώπεια Τοίχη έχουν συναρπάσει πολλούς ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπόρεσαν να τοποθετηθούν οι τεραστίων διαστάσεων πέτρες ώστε να χτίσουν τα τοίχη. Η γνώμη των αρχαίων πάνω σε αυτό ήταν ότι μόνο Κύκλωπες θα μπορούσαν να τα είχαν χτίσει. Ακίνητοι και τεραστίων διαστάσεων λίθοι ακόμα στέκονται ακριβώς στο ίδιο σημείο όπως τότε, ακόμα και σήμερα.

Ο Όμηρος μας θυμίζει στην Ιλιαδα και την Οδύσσεια ότι η Αρχαία Τίρυνθα κατοικούνταν κατά την διάρκεια των Τρωικών πολέμων και της Μυκηναικής Εποχής.

Μερικά χιλιόμετρα μακριά από την ακρόπολη, βρίσκεται το Μυκηναικό φράγμα όπως επίσης ο Θολωτός Τάφος της Τίρυνθας που διατηρείται άψογα.

Η μοντέρνα πόλη της Νέας Τίρυνθας έχει οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ένας επισκέπτης,είτε πρόκειται για είδη πρώτων υλών είτε υπηρεσίες όπως ταχυδρομείο κ.τ.λ.

Τι κάνουμε για τον COVID-19

Δείτε τι μέτρα πρόληψης λαμβάνουμε για την ασφάλεια των πελατών μας στο Αγρόκτημα Ελιά.

Περισσοτερα
Το Ταξίδι Σας

Κάντε κράτηση το δωμάτιο σας στο Ναύπλιο και τη πτήση σας ή και ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Καλέστε τώρα +30 6942 058920