Οι Αρχαίες Μυκήνες

Έδρα του Αγαμέμνων, ο χώρος των Μυκηνών είναι μοναδικός στο είδος του και ένα "πρέπει" για όποιους ενδιαφέρονται, εστώ και λίγο, για την αρχαία ιστορία.
Ανακαλύφθηκε από τον αρχαιολόγο Ερρίκο Σλήμαν το 1874, (επίσης γνωστή για την ανακάλυψη της Τροίας). Οι Μυκήνες είναι ένα από τα πρώτα παραδείγματα της αρχιτεκτονικής ακρόπολης. Οι Μυκήνες έφθασαν στο μέγιστο ως κέντρο του πολιτισμού του Αιγαίου γύρω στα 1400 π.Χ..

Η ακρόπολη βρίσκεται πάνω σε ένα μικρό λόφο στην κορυφή, σε μια επιβλητική θέση που ήταν σχεδόν αδύνατο να διεισδύσουν. Ένας από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους πολιτισμούς για την εποχή, οι Μυκήνες καταστράφηκαν από πυρκαγιά γύρω στο 1100 π.Χ.. Οι Δωριείς μετά έναν αιώνα αντικατέστησαν το μυκηναϊκό πολιτισμό, αλλά η πόλη ποτέ δεν επανέκτησε την παλιά του αίγλη.

Το 468 π.Χ., οι Μυκήνες τελικά καταστράφηκε από τους κατοίκους του Άργους και ποτέ δεν ξαναχτίστηκε. Επισκεφθείτε την ερειπωμένη ακρόπολη και ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο για να τραγική ιστορία του. Το 2004 χτίστηκε ένα νέο μουσείο που εκτίθονται μερικά από τα θαυμάσια ευρήματα που ανακάλυψε ο Schliemann. Η διάσημη, χρυσή νεκρική μάσκα του Αγαμέμνων που ανακάλυψε ο Σλήμαν εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Τι κάνουμε για τον COVID-19

Δείτε τι μέτρα πρόληψης λαμβάνουμε για την ασφάλεια των πελατών μας στο Αγρόκτημα Ελιά.

Περισσοτερα
Το Ταξίδι Σας

Κάντε κράτηση το δωμάτιο σας στο Ναύπλιο και τη πτήση σας ή και ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Καλέστε τώρα +30 6942 058920